Reguli de etichetă pe plajă

Corporate Etiquette and International Protocol Consultant

Reguli de etichetă pe plajă

Plaja este un loc public în care oameni, din diferite categorii sociale, femei și bărbați, se recrează, bucurându-se de soare și apă.

Pentru a petrece o zi de neuitat, fără incidente, trebuie să ținem cont de câteva reguli simple:

  1. ne așezăm cearșaful de plajă în spațiul special amenajat și indicat prin plăcuțe. Nu îl așezăm între șezlonguri.
  2. să nu uităm că vocea este purtată de vânt. Nu trebuie să le vorbim copiilor mai tare decât o facem de obicei.
  3. reglăm volumul radioului sau casetofonului la minim. Nu ascultăm muzică cu volumul la maxim. Este posibil ca persoanele din jurul nostru să se relaxeze ascultând sunetul mării.
  4. nu fumăm pe plajă. Fumul va zabovi in preajma dumneavoastra, deranjandu-i pe cei din jur.
  5. sfătuim copiii să nu alerge în drumul spre apă și evităm să pășim prea aproape de cearșafurile celorlalți, atunci când suntem încălțați cu papuci. Riscăm să aruncăm nisip pe prosoapele celor din jur, ceea ce este extrem de nepoliticos.
  6. sporturile de plajă le vom practica departe de cei aflați pe șezlonguri sau prosoape. Numai persoanele lipsite de bun simț joacă volei sau fotbal peste capetele celor care se odihnesc pe cearșaf. Este neplăcut să auzim zgomote la fiecare 5 secunde.
  7. nu ne holbăm la doamnele și domnișoarele care fac plajă fără sutien.
  8. ne cerem scuze dacă am produs o neplăcere. O persoană nepoliticoasă, dar care își cere scuze, este preferată în locul persoanei ignorante.
  9. vom arunca gunoiul în locurile special amenajate. Nu stingem țigara în nisip.
  10. scuturăm cearșaful, la plecare, observând din ce direcție bate vântul și având grijă ca nisipul de pe prosop să nu ajungă în ochii sau în spațiul vecinilor.