Reguli de etichetă în avion

Corporate Etiquette and International Protocol Consultant

Reguli de etichetă în avion

Călătoria cu avionul nu presupune doar peisaje spectaculoase, admirate de la mari înălțimi, ci și minim 48 de persoane, pasageri sub acelasi acoperiș. De aceea, trebuie să luăm cu noi în bagaj și regulile de bune maniere. Iată-le pe primele zece de care trebuie să ținem cont:

  1. Să fim răbdători. La urcare, nu este cazul să ne împingem. Locul nostru este înscris pe bilet și nu-l ocupă nimeni. În plus, însoțitorii de zbor ne vor ajuta să găsim loc pentru toate bagajele.
  2. Închidem telefonul mobil sau îl comutăm în modul avion (acest mod închide conexiunea cu rețeaua mobilă și dezactivează funcția wireless). Deschis fiind, telefonul interferează cu sistemele electronice ale avionului, putând influența recepționarea corectă a semnalului de zbor și generând erori de pilotaj. Poate ne place aventura, dar sigur ne dorim să ajungem în siguranță la destinație.
  3. Nu ne descălțăm. Nimeni nu dorește să miroasă picioare transpirate sau sau să admire ciorapi sintetici rupți.
  4. Urmărim cu atenție instrucțiunile și explicațiile însoțitorilor de zbor.
  5. Ne adresăm cu respect însoțitorilor de zbor. "Vă rog!" și "Mulțumesc!" fac minuni. La coborârea din aeronavă, mulțumim echipajului (dacă nu le cunoaștem limba, un zâmbet și o înclinare ușoară din cap impresionează).
  6. Ne parfumăm și consumăm alcool cu moderație. Mirosurile puternice îi torturează pe vecini.
  7. Nu blocăm culoarul, discutând cu colegii care au primit locuri vizavi.
  8. Nu vorbim prea tare cu vecinul de scaun și nu ne strigăm prietenii aflați peste alte două scaune. Există pasageri care doresc să citească sau să doarmă.
  9. Dacă deschidem o cutie cu bomboane, este politicos să oferim și pasagerilor aflați în stânga și dreapta noastră.
  10. Ne stăpânim copiii, explicându-le că nu este politicos să țipe, să se joace cu mâncarea sau să lovească cu picioarele în scaunul din față.